De gespreksleiders verwelkomen de mantelzorgers in hun groep. Er zijn een aantal 'thematafels' vandaag: ouder met dementie of ouder zelfredzaam met extra hulp, zorgintensief kind en leeftijdgenoot met beperking. Ook zijn er drie jonge mantelzorgers die ervaringen met elkaar uitwisselen. Zoals Anderd: "De meet-ups zijn voor mij waardevol vanwege het stukje lotgenotencontact. Gewoon dat er andere mensen zijn die het begrijpen."

Gastheer Eric Corton gaat in gesprek met Kris, die voor haar moeder zorgt. Dat klinkt bekend, maar Kris woont in het midden van Nederland, en haar moeder in België. "Ik ben enig kind en mijn vader is jaren geleden overleden. De steeds grotere zorgvraag van mijn moeder duwde mij ver over mijn grenzen heen. Ik dacht 'ik wil dit helemaal niet!' Maar ze wilde beslist niet verhuizen naar een verzorgingshuis. Gelukkig is het uiteindelijk allemaal in orde gekomen. En nu geniet ik van het kopje koffie samen, een wandeling of samen Belgische friet eten."

Monique is een zeer ervaren mantelzorger, eerst voor haar (schoon)ouders en ook voor haar (schoon)kinderen. "Het is me vrij snel duidelijk geworden, dat ik 'mij-tijd' nodig heb. Er ligt soms 'best veel op mijn bord'. Ik moet ook iets van mezelf hebben, waarbij ik mijn energie en frustratie kwijt kan. Dus ik heb bokshandschoenen gekocht. En 's avonds, als niemand het ziet, ga ik de straat op en doe mijn oefeningen. Ik moet daar stiekem wel om lachen, hoor. Daar loop je dan met je grijze haren en paar bokshandschoenen. Maar het helpt, en dat is het belangrijkste!"

Er is nog één meet-up dit jaar: vanavond. Wil je meedoen? Meld je dan snel aan.