Host Eric Corton verwelkomt de aanwezigen en grapt: "Let op, zorg dat je ook binnen je schermpjes 1,5 meter afstand houdt van elkaar. En hebben jullie een mondkapje bij de hand? Dat is vanaf afgelopen dinsdag verplicht in publieke ruimtes, dus volgens mij ook hier!" Iedereen schiet in de lach: de toon is gezet. 

Eric gaat in gesprek met Betty, die zorgt voor haar partner. Hij heeft Niet Aangeboren Hersenletsel en fysieke beperkingen. Ze hadden een leuk en actief leven. Tot dat Ene Moment. Door de oplopende zorgactiviteiten heeft ze haar baan opgezegd. Betty: "Alles wat je je kunt bedenken is nu 180 graden veranderd."  

"De anderen zullen dit wel herkennen," zegt ze: "Je wilt alles zelf doen. Zelf controle proberen te houden. Zelfs als je leidinggevende je serieus vraagt of het nog wel te doen is. Pas toen het echt niet meer kon, toen heb ik vrienden om hulp gevraagd. En tot mijn grote verbazing was het antwoord 'Eindelijk laat je ons jou helpen, wat fijn!' Dat raakte me enorm." Betty is een opleiding Mantelzorgconsulente gestart. "Ik denk dat ik anderen kan helpen, omdat ik uit eigen ervaring spreek. Zoals over het belang van humor. Met humor houd je het beter vol."

Een mooi bruggetje naar het onderdeel energiegevers en energievreters. Eric: "In de 'mooie-spullen-tas die je na afloop ontvangt, zit BordjeVol. Een methode die je aan de hand van een stapel kaartjes laat zien waar jouw balans zit, waar je energie zit en waar je iets mee moet doen. Door die methode te doorlopen en de aandachtspunten aan te pakken, houd je het ook beter vol. En de organisaties met wie we deze middag hebben georganiseerd, willen je daar graag bij helpen."