“We waren net verhuisd, dus moesten onze draai nog vinden in ons nieuwe thuis. We bleken fijne buren te hebben: het contact met hen was door de lockdown veel intenser dan normaalgesproken. De kinderen hebben veel met elkaar opgetrokken. Blij mee! Maar ik heb mijn werk wel gemist. Gelukkig kan ik door de versoepelde maatregelen nu weer reizen. Ik ben samen met New Amsterdam Film Company aan een mantelzorgproject in Deventer bezig: daar gaan jullie nog veel over horen.” 

Tips om te doen

Op de vraag of ze nog tips heeft, zegt Nelleke: “Natuurlijk zodra mogelijk naar een van de meet-ups komen. We krijgen zulke fijne reacties van mantelzorgers. Zoals in Dalfsen, de laatste meet-up vóór de corona-periode: "Ik heb nog nooit gehuild om deze situatie. Me altijd groot en sterk gehouden. Nu vraagt iemand hoe het met mij gaat en ik breek. Idioot! En dan zoveel warmte en begrip aan tafel merken. Zo fijn! Dank jullie wel voor deze bijeenkomst!" 

En ik was onder de indruk van de documentairefilm die ik heb bekeken. Het gaat over een moeder die zorgt voor haar autistische zoon: 'Jeroen, Jeroen' van Peter en Petra Lataster. Er staan 3 fragmenten op internet; fragment 3 gaat over Jeroen met zijn moeder. Echt een aanrader! 

Wil je de documentaire Moeder aan de Lijn terugkijken? Ga naar moederaandelijn.nl/de-documentaire.