In samenwerking met Stichting Welzijn Lochem organiseerden we een online-bijeenkomst. Omdat we in contact willen blijven met mantelzorgers, ook nu. 

De opzet is vergelijkbaar met een reguliere meet-up, maar met een ingekort programma. In een plenaire digitale ruimte ging Eric Corton themagericht in gesprek met mantelzorgers en vertoonde een mini-docu van Moeder aan de Lijn. Vervolgens gingen groepjes in zogenoemde break-out rooms 'aan tafel' met een gespreksleider om verhalen en tips uit te wisselen.

Een van hen: "Mijn mond viel open toen iemand vertelde hoe belangrijk tijd voor haarzelf was. Hoeveel energie het haar gaf. Ik ben daar zo niet mee bezig geweest." 

Op de vraag van Eric bij de afsluiting werd positief gereageerd op deze opzet en ook tips gegeven ter verbetering, zoals minder abrupte terugkeer van breakout-room naar plenair. De tijdsindeling van de onderdelen was goed. 

Na afloop hebben alle participanten een digitale goodiebag ontvangen en de uitnodiging om naar een reguliere meet-up te komen. Zoals het er nu naar uitziet, kunnen we deze binnenkort weer versturen. Houd de website en onze social media dus in de gaten, of geef je op voor onze nieuwsbrief