Hadassah de Boer, bekend van televisie en mantelzorger van haar vader, nam de aanwezigen mee in gesprek. De ene keer aan de hand van een fragment uit de documentaire Moeder aan de Lijn, dan weer door een interview met een ervaringsdeskundige. Zoals Paula, die voor haar man zorgt. Hij heeft Alzheimer. Het doet fysiek pijn om hem weg te zien glijden. Soms heeft hij een goede dag. Ze houdt vol door samen met hem de waardevolle momenten te koesteren.

Dan neemt Marieke de microfoon over. Haar zorgsituatie is vorige week door Nieuwsuur in beeld gebracht: samen met haar partner en drie kinderen zorgt ze voor de oudste: Joep. Hij is 16 jaar,  zwaar autistisch en heeft de emotionele intelligentie van een kind van 1. Zijn zorgvraag drukt zwaar op het gezin, maar Marieke ziet ook de mooie aspecten. "We zijn een hecht gezin, en het is zoals het is." Op de vraag van Hadassah of ze nog reacties heeft gehad op de uitzending, schiet ze in de lach: "Ik werd afgelopen weekeinde herkend in de sauna. Dat was wel heel bijzonder!"

Aan tafel wordt de ene keer uitbundig gelachen, de andere keer dankbaar een zakdoekje aangepakt. Er is veel herkenning onderling, en de tips vliegen over tafel. Als Hadassah afsluitend een paar reacties uit de zaal vraagt, is er vooral waardering voor de opzet van deze bijeenkomsten. "Wat gaat de tijd snel voorbij! Fijn om zo met elkaar in gesprek te gaan, heel blij dat ik ben gekomen." 

Wil jij ook naar een meet-up Moeder aan de Lijn komen? We zijn op 28 februari in Amstelveen en op 6 maart in Almere. Kijk voor een overzicht op moederaandelijn.nl/meetups