Nieuwsuur ging op bezoek bij Didou en Marieke Schol, ouders van Joep. Joep is zwaar autistisch. Hun leven is druk, heel druk. De impact op hun gezin, waar ook zoon Boris en de tweeling Pleun en Madelief deel van uitmaken, is groot. Didou is computerprogrammeur en werkt sinds kort thuis om bij te kunnen springen in de hulp. Marieke: "Het kost gewoon 24 uur om voor Joep te zorgen."

Eric Corton, gastheer van de meet-ups, was aanwezig in de studio van Nieuwsuur. Hij is samen met zijn zus en moeder mantelzorger van zijn vader, die Alzheimer heeft. Eric: "Bijna alsof het een beroep is." En kijkend naar de zorgsituatie van Marieke en Didou: "Het zorgen voor een ouder heeft een soort van einddatum. Bij een kind is het de vraag wie de zorg gaat leveren als de ouders het niet meer kunnen. Wat straks als ik ....? Door tijdens een meet-up Moeder aan de Lijn mijn verhaal te vertellen, probeer ik de deur open te zetten voor de aanwezigen om met elkaar in gesprek te gaan. Van elkaar te leren hoe je dingen moet doen, zodat je jezelf mentaal en fysiek gezond houdt om die zorg te kunnen blijven leveren."

Kijk hier de uitzending terug. Aanmelden voor een meet-up kan op moederaandelijn.nl/meetups