Meer dan 85 mantelzorgers kwamen donderdagavond naar de bijeenkomst, mede georganiseerd door StiB. Soms samen met een mee-zorgend familielid, anderen bewust alleen. In kleine groepjes werden al snel vertrouwelijke ervaringen gedeeld. "Gek hè, ik dacht serieus dat ik de enige was in deze zware zorgsituatie. Zit ik ineens aan tafel met mensen die exact weten waar ik het over heb!"

Ook host Eric Corton vertelt over thuis. Over zijn vader, die in de laatste fase van Alzheimer verkeert. Hoe hij en zijn familie niet alleen met de praktische, maar ook emotionele zaken omgaat. Het is niet 'alleen maar zwaar'. Eric: "Mijn vader kan me soms ineens aankijken en zeggen 'gezellig, hè, jongen'. Of hij staat spontaan op en begint een lied van Shaffy te zingen. Mijn vader! Die het zingen altijd aan 'professionals' overliet."

Na afloop wordt er onderling nagepraat met een hapje en een drankje. De poëtische uitingen van Lars van der Werf bewonderd. Even een arm om een ander heen geslagen en contactgegevens uitgewisseld. Aan een tafeltje zitten twee vrouwen diep in gesprek: "We raken gewoon niet uitgepraat. Zoveel herkenning. Zo fijn!"

De volgende meet-up is in Schiedam op 17 februari. De uitzending van Nieuwsuur staat gepland op dinsdag 11 februari, 21.30 uur op NPO 2.