Aan de hand van fragmenten gingen de aanwezigen met elkaar in gesprek. "Hoe gaat het met jouzelf?" bleek een vraag die voor velen als een verrassing kwam. Alle aandacht gaat al snel uit naar de zorgvrager. Emoties liepen soms hoog op, en daar was alle ruimte én begrip voor. Hartverwarmende ervaringen werden met elkaar gedeeld.  

"Ik word er soms zo moe van, altijd rekening houden met. Terwijl ik me gelijk schuldig voel als ik een keer 'nee' zeg." Er werd geknikt: dit herkenden anderen ook. "Maar als ik dan zijn lach ineens weer zie, de lach die ik soms zo enorm mis, dan kan mijn dag niet meer stuk!"

Tijdens het napraten klonk aan 'de heren-tafel' (die dit keer in een opvallend hoog aantal aanwezig waren) regelmatig bulderend gelach. "Het is niet 'alleen maar zwaar'. Ze is nog steeds dat meisje waar ik verliefd op werd. Daar doe je het voor, met alle liefde dit ik in me heb. Proost!"

Meet-ups door het hele land

Wil jij ook naar een bijeenkomst komen en in gesprek gaan met gelijkgestemden? Jouw tips doorgeven aan een ander en adviezen krijgen over lichtpuntjes? Kijk op moederaandelijn.nl/meetups voor een bijeenkomst bij jou in de buurt en meld je aan.