Het eerste fragment uit de docu Moeder aan de Lijn wordt vertoond. Eric gaat in gesprek met Paul, die zijn bedrijf heeft opgegeven om voor zijn vrouw te zorgen. "Ze heeft MS, we hebben jonge kinderen, het kan niet allemaal tegelijk." Daarna neemt Jutka plaats om haar verhaal te delen met de aanwezigen. Gesprekken plenair en aan tafel wisselen elkaar af. Verhalen komen los. De stemming voelt warm, vertrouwd en hoopvol. Tips worden uitgewisseld. Iemand lacht hardop: ook mantelzorg kent anekdotes.

Eric vertelt over zijn ouders en zijn ervaring met zorg verdelen. De mooie momenten die het de moeite waard maken. Hij is niet langer "Die Bekende Nederlander", maar "een van ons, hij weet wat het is". Na een prachtige uitvoering van Bach op cello wordt het officiële programma afgerond. De aanwezigen worden gewezen op de spreuken en versjes die Quin, de creatieve verslaggeefster heeft gelegd naast de 'Mooiespullenzak', zoals Eric de goodiebag noemt. Er wordt nog wat nagepraat bij een hapje en een drankje. Dan gaat eenieder weer op huis aan, terug naar de zorgsituatie en het leven van alledag. Met een glimlach op het gezicht en allerlei tips om het te blijven volhouden. 

Wil jij naar een meet-up komen? Kijk wanneer er een bij jou in de buurt wordt georganiseerd en meld je aan.