Uit persoonlijke ervaring weet Eric hoe zwaar de rol van mantelzorger kan zijn. Hij acteerde 111 keer in de theatermonoloog "Ma" over de dementerende moeder van van Hugo Borst. In diezelfde periode werd zijn vader ziek. 

‘Het verhaal van Ma werd van het ene op het andere moment realiteit', zegt Eric. 'Mijn vader kreeg de diagnose Alzheimer. Die twee verhaallijnen liepen verwarrend en soms verdrietig parallel aan elkaar.'

Hij vervolgt: 'Ouder worden kan een prachtig proces van wijsheid, ervaring en rust zijn, maar helaas is het tegenovergestelde vaak de realiteit. Ziekte, verlies en eenzaamheid liggen op de loer en maken voor veel ouderen het leven zwaar… ondanks hun ervaring en wijsheid.’​

Als Eric verhindert is, wordt hij vervangen door een andere bekende Nederlander met affiniteit voor mantelzorg. Zijn of haar naam vermelden we bij de betreffende meet-up. 

fotografie: Femke Hoogland